Támogatási kérelem, meghívó

Tisztelt Honfitársaink!

Egyesületünk, a Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület, mint civil szervezet 2012. szeptember 7-8 (Mária Napja)-9-én nagyszabású kulturális rendezvényt szervez Szeged városában.

A Rendezvény neve: „MAGYAR NAPOK-2012-SZÖGEDI-SZER!”

A Rendezvényre meg kívánjuk hívni a világ magyarságát egy olyan több napos együttlétre, közös gondolkodásra, ahol a fő szempont a határon belül és a határon kívüli magyar nemzeti kultúránk ápolása továbbadása.

Nagyszámú fiatalt várunk a rendezvényre, mivel Szeged iskolaváros így ebben az időszakban közel 30.000 diák érkezik hozzánk!

Prezentálni szeretnénk a világ felé a magyar nemzeti összefogást, amely napjainkban igen sok kívánni valót hagy maga után. Ezidáig több, hozzánk hasonló civil szervezet jelezte a visszavonhatatlan részvételi szándékát:

  • Magyarok Világ Szövetsége,
  • Kék Szalag Útjafüggetlen Buddhista Rend Egyháza,
  • Örmény Kisebbségi Önkormányzat,
  • Székely Nemzeti Tanács,
  • Erdélyi Nemzeti Tanács,
  • Fölvidéki Nemzeti Tanács,
  • Délvidéki Magyarok Közössége,
  • vitézi rendek,
  • Ada Község képviselete.

Jelenleg a rendezvény előkészítésének fázisában tartunk.
Egyesületünk ez idáig önerejéből és a tiszta szándékú önzetlen támogatók segítségével több, nagyszabású kulturális rendezvényt szervezett- elhatározott és elfogadott céljai és alapszabálya alapján.

Néhány eddigi rendezvényeink közül:

  • I. Székely Magyar Világ Találkozó,
  • I. Magyar Vadász Világtalálkozó,
  • I. Magyar Fajta Kutya Világtalálkozó,
  • Kárpát Medencei Rovásíró Verseny.

Nem utolsó sorban közel 60 millió Ft értékben saját erejéből és az önzetlen támogatók jóvoltából és a határon túli magyarság összefogásával megvalósította a szegedi Vértónál a Magyar Nemzeti Emlékhelyet – egyetlen fillér Állami és Önkormányzati Támogatás nélkül –, melyet a napokban adunk át vagyonjogilag Szeged Megyei Jogú Városának.
Itt állítottuk fel – többek között – a világon elsőként a Szegeden 26 évesen elhunyt egyetemi tanársegéd, Mihalik Kálmán, a Székely Himnusz zeneszerzőjének tiszteletére a Székely Himnusz Emlékművét. S itt állította fel – a világon, egyedülálló módon – a 8 székely szék a több ezeréves kultúránkat hordozó 8 székelykaput, valamint a további Történelmi Emlékjeleket.

Ez évben a felvidéki magyarsággal közösen a Nemzeti Emlékhely építésének befejezéseként fölállítjuk a Hun Eleink Emlékjelét, „A FÉNY, A MAGYAR FÖLTÁMADÁS EMLÉK OSZLOPÁT”, mivel Vértó 30 éves jubileumát ünnepli.

A szegedi Vértó a szánkózó dombbal, amely sok ezer alföldi szegedi gyermeknek okozott maradandó emléket, a téli sportok örömét, mint közcélú sport terület –  a környező erdőtelepítéssel egyetemben -, szintén a Szegedi és a Vértói nép munkájával, összefogásával, nagyrészt társadalmi munkában jött létre és valósult meg.

Támogatókat, főtámogatót keresünk céljaink megvalósításához!

Nem kenyerünk a kéregetés, a kuncsorgás, de a mai helyzetet figyelembe véve támogatásra szorulunk, hogy munkánkat folytatni tudjuk. Amennyiben Önök támogatásra méltónak tartják egyesületünket, illetve rendezvényeinket, úgy – akár hosszabb távra is – szívesen kötnénk támogatási szerződést Önökkel, mint olyan személyekkel/szervezetekkel, akik köztudottan már eddig is sokat tettek a világon egyedülálló nemzeti kultúránk megmentéséért és annak továbbadásáért!

Amennyiben az Önök környezetében ismeretségi körében vannak olyan tiszta szándékú, a magyar nemzeti kultúráért tenni akaró, s ehhez anyagi lehetőséggel is bíró támogatók, támogató jelöltek, úgy megköszönnénk abbéli segítségét, hogy felhívásunkat továbbítja feléjük is. Természetesen abban az esetben, ha ez az Ön számára többletterhet nem jelent.

Egyesületünk törvényesen bejegyzett, tartozásmentes szervezet.

Adószámunk: 18476734-1-06
Bankszámlaszámunk: 10102842-58389600-01000002 Budapest Bank

Köszönöm, hogy elolvasták kérelmünket. Megtisztelő válaszukat várjuk, s egyben szeretettel meghívjuk a tervezett rendezvényünkre is.

Véleményünk az, hogy a kívánt NEMZETI EGYSÉG megteremtése lehet az ország és a nemzet kibontakozásának, jövőjének záloga. Ehhez kérjük támogatásukat!

Szeged, 2012-03-09

Apró Juhász János
Alapító, elnök
SK